Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Information

Mitt Härnösand -Vårt Härnösand

Se filmen om vår fantastiska stad - i hjärtat av Höga Kusten!


Utbildningsstaden Härnösand​

Härnösand har lång tradition av utbildningar inom energiteknik från gymnasie- till universitetsnivå. Härnösands kommun är ansvarig utbildningsanordnare för Heta Utbildningar YH som startade 2006 som kvalificerade yrkesutbildningar/KY men övergick 2009 till att bli yrkeshögskola/YH.

Heta Utbildningar genomför utbildningar för företag
- examniationskurser för certifiering inom F-gas/AC 
- examineringskurser för certifiering inom Bioenergi, Solel, Solvärme och Värmepumpar

Om Härnösand​

I Härnösand finns alla möjligheter till god livskvalité. Här erbjuds attraktiva och vattennära boendemöjligheter. Staden bjuder på en ren miljö och naturen är skiftande med fantastiska möjligheter till upplevelser både i tätortsnära lägen och avskilda platser. Här är avstånden korta till både arbete, skola och service. Det finns goda kommunikationsmöjligheter genom flyg, tåg och bussar. Den nya Botnia- och Ådalsbanan ger arbetspendlare, studerande och övriga resenärer stor valfrihet att pendla till och från Härnösand. 

Staden ligger delvis på en ö i anslutning till Ångermanälven och Höga kustens sydliga gräns. Natur- och fritidsvärdena är mycket höga, med möjlighet till sport- och friluftsliv av många slag.

Kultur, fritid och turism Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finner man det mesta på gång- eller cykelavstånd: restauranger, biografer, bibliotek, teater, skidspår, slalombacke, havsbad, föreningsliv, kulturliv, caféer och krogar.