Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

450 YH-poäng (2,25år), helfart, studieort Härnösand.

OBS om myndigheter rekomenderar oss att bedriva utbildningen på distans vid studiestarten på grund av Corona (Covid-19) kommer vi att göra detta tills nya direktiv kommer.

Det finns fortfarande möjlighet att komma in på utbildningen! Ansökningstiden har gått ut men vi tar emot sena anmälningar. För att få en ledig plats eller för att stå på reservlistan kommer din ansökan i ett första steg att granskas för att bedöma om den uppfyller behörighetskraven. Se till att din ansökan är komplett när du lämnar in din den då du inte kan komplettera i efterhand. Vi kommer att behandla sena ansökningar senast under augusti månad.

Man står framför en byggnad med ljus.

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Genom vår unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystem är uppbyggda. Du får en spetskompetens inom solenergi så att du kan projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer med solcellssystem.

Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Du bör ha en god teknisk allmänbildning och datorvana. Erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel. När du lärt dig energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden.

Examensbenämning
Yrkeshögskoleexamen Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens.

Du kan till exempel arbeta som:

  • VVS-ingenjör med solenergikompetens
  • CAD-ritare
  • Installationsingenjör
  • Byggledare

Utbildningsstart

Helfart, start 31 augusti 2020.
Utbildningen ges på plats Härnösand.
Ansvarig utbildningsanordnare är Härnösands kommun.

Sista ansökningsdag
15 maj

Text