Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Montageledare Solel

100 YH-poäng (6 månader), helfart, distans med 5 obligatoriska träffar (inneveckor)

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats.

Solpaneler i förgrunden av en skymning.

Arbeta med den senaste spetstekniken och bli en viktig del i omställ­ningen av elproduktion till förnybar el i Sverige. Utbildningen ger dig kunskap om projek­tering och förberedelser inför solmontage. Du får också kunskap om arbetsledning och montagearbete vid solelinstallationer.

Har du ett intresse för förnybara energisys­tem och hållbarhetsfrågor kan det här vara utbildningen just för dig. Solelbranschen är en relativt ny bransch där antal installatio­ner ökar kraftigt och har gjort så de senaste åren.

Montageledare solel är en unik utbildning som på bara 6 månader förbereder dig för att komma ut på arbetsmarknaden. Efterfrågan är stor och det är särskilt svårt att få tag i arbetsledare till byggarbetsplatserna.

Utbildningsformen ger utmärkta möjligheter till kompetensutveckling av solelföretagens egen personal. Distansupplägget innebär fem veckor med obligatoriska träffar på Heta Utbildningar i Härnösand och åtta veckor med självstudier hemma eller på arbetet. Det ingår också sju veckor praktik som kan förläggas på det egna företaget.

Utbildningens innehåll

Behörighetskrav

Examensbenämning
Utbildningen ger ingen examen.

Efter utbildningen kan du arbeta som:

  • Montageledare solel
  • Montör solel
  • Du kan också välja att studera vidare inom energi och elektronik.

Sista ansökningsdag

28 november

Utbildningsstart

Helfart, start 24 januari 2022.
Träffarna sker i Härnösand.
Ansvarig utbildningsanordnare är Härnösands kommun.

TILL ANSÖKAN Länk till annan webbplats.