Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Underhållstekniker inom
processindustrin

400 YH-poäng (2år), helfart, distans med 6 obligatoriska träffar (inneveckor).

TILL ANSÖKAN Länk till annan webbplats.

Man i skyddskläder som kapar. Det flyger gnistor.

Behovet av välutbildade underhållstekniker kommer att vara stort de kommande åren. I Sverige kommer det behövas cirka 5 000 underhållstekniker per år. Utbildningen ger dig även möjlighet att jobba i hela Europa.

Utbildningen är framtagen i samarbete med företrädare för kraftvärme- och processindustrin för att matcha branschens behov. Den ger dig också möjlighet till en europeisk certifiering - ”specialist som underhållstekniker på operativ nivå”. Det ger dig möjlighet att arbeta som underhållstekniker i hela Europa.

Du får en bred teknisk kompetens för att kunna hantera och optimera en säker drift med hänsyn till både ekonomi, hållbarhet och energieffektivisering i en processindustriell miljö. Samt lösa sammansatta problem som kan uppstå under drift, vid revision eller oplanerade stopp.

En fördel med yrkesutbildningen är att den lägger stort fokus på lärande i arbete (LIA). Då utvecklar du praktiska färdigheter i skarpt läge ute på en relevant arbetsplats. Det är också till fördel för arbetsgivaren som får möjlighet att lära känna dig inför en eventuell anställning.

Kursinnehåll

Behörighetskrav

Examensbenämning
Yrkeshögskoleexamen Underhållstekniker inom processindustrin.

Du kan till exempel arbeta som:

  • Arbetsledare - inom underhåll
  • Underhållstekniker
  • Servicemontör - inom industrimaskiner

Sista ansökningsdag

28 november

Utbildningsstart

Helfart, start 24 januari 2022.
Träffarna sker på utbildningsorten Härnösand.
Ansvarig utbildningsanordnare är Härnösands kommun.