Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Ansökan öppnar februari 2020

Framtidens byggnader ska vara självförsörjande på energi och vara miljöanpassade. Men det är stor brist på utbildad personal som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter och arbetsgivarna har problem att hitta folk.

UTBILDNINGSINFORMATION

Sista ansökningsdag: -
Utbildningsstart: Hösten 2020
Utbildningens omfattning: 450 YH-poäng, 2,25 år
Utbildningsort: Härnösand, Västernorrlands län
Undervisningsform: Bunden
Studietakt: Heltid
Undervisningsspråk: Svenska
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet*
Särskilda förkunskaper: Minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper: Matematik 2

*Behörighetsgivande förutbildning erbjuds till sökande som saknar särskidla förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Här kan du läsa mer om behörighetsgivande förutbildning
Här kan du läsa mer om reell kompetens.länk till annan webbplats
Här kan du läsa mer om och 20%-regeln.länk till annan webbplats

Bli en del av framtidens energiutveckling!

Utbildningen ger breda praktiska och teoretiska kunskaper inom området. Det ingår en betydande del praktik (Lärande i arbete, LIA) som gör att man får en chans att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare.

Genom vår unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystemen är uppbyggda. Att projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer att projektera solcellssystem ingår i din utbildning. Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Du bör ha en god teknisk allmänbildning och datorvana. Erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel. När du lärt dig energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara efterfrågad, det är liten konkurrens om jobben. De regionala företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

INFORMATIONSBLAD (PDF)PDF

Efter utbildningen

Som VVS-ingenjör kan du arbeta med konstruktion av VVS-system, klimatanalyser, energistrategier, utredningar, besiktningar, miljöklassning av byggnader, teknisk fastighetsförvaltning och energieffektivisering. Hos oss på Heta Utbildningar får du också en spetskompetens inom solenergi.

Om du inte har de förkunskaper som efterfrågas eller är osäker, kontakta studievägledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster