Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Några ord från en blivande drifttekniker

Ann Jonsson, 31 år läser just nu sista terminen till Drifttekniker kraft & värme hos Heta Utbildningar Yrkeshögskolan i Härnösand. En god kombination av teori och praktik tror hon kommer vara en fördel i ett framtida jobbsökande. 

Varför sökte du en Yrkeshögskoleutbildning?

 - Jag hittade faktiskt utbildningen av en ren slump, säger Ann. Det som lockade mest var att målet för utbildningen kändes konkret och att chanserna till jobb efter avslutad utbildning är goda.

Vad tycker du är mest utvecklande för dig under utbildningen?

- I princip allt. Med tanke på att jag tidigare inte har någon större erfarenhet av tekniska yrken så är det svårt att välja ut något specifikt, säger Ann.

Vad gjorde du på din LIA?

- Under de tre LIA-perioder som jag hittills haft har jag varit på ett kraftvärmeverk, inom fjärrvärmedistributionen samt på en teknisk avdelning i fastighetsbranschen.

Vad ger praktiken dig?

Praktiken har varit ett bra sätt att få uppleva och utvecklas inom olika yrkesinriktningar som denna utbildning ger möjlighet till. Och naturligtvis är det ett väldigt bra sätt att få knyta kontakter inom branschen, säger Ann.

Känner du att ditt kontaktnät inom framtida yrke har breddats?

- Absolut, tack vare all praktik vi får möjlighet till.          

Hur upplever du dina möjligheter att få jobb efter avslutad utbildning?

- Det sägs att chanserna är goda och jag vill tro och hoppas att det stämmer.

Vilken nytta tror du att du kommer att ha av din utbildning i ditt framtida yrkesliv?

- Det känns som att utbildningen har gett en bra grund att stå på även om det såklart finns massvis kvar att lära, berättar Ann.