Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Vi har hamnat helt rätt!

Vi får en jättebra utbildning som leder direkt till jobb utan att behöva plugga i en massa år.

Linda Hafstad och Alexander Öman började på Heta Utbildningar Yrkeshögskolan i Härnösand i höstas. Båda känner att de har hamnat helt rätt.
– Vi får en jättebra utbildning som leder direkt till jobb utan att behöva plugga i en massa år.

Alexander Öman från Älvsbyn i Norrbotten läser till VVS-ingenjör. Han har tidigare jobbat som rörmokare, men såg ingen utvecklingspotential och började leta utbildningar.
– Jag hade några att välja på, men Härnösand kändes bäst på grund av profileringen mot solenergi. Jag tror på det. Vi måste vända oss mot de gröna alternativen.
Han är mycket nöjd med utbildningen så här långt.
– Ja, det är väldigt kompetenta lärare och skolan går hand i hand med verkligheten.

Linda Hafstad från Sundsvall hamnade i Härnösand mer av en slump.
Hennes sambo fick höra talas om utbildningen till fartygsbefäl och Linda åkte med honom på ett informationsmöte. Det slutade med att båda började, trots att ingen av dem har någon bakgrund på båt.
– Men jag gillar att jobba praktiskt och det känns som en bra bransch att satsa på. Den första tiden har varit lite kämpig, det är en ny värld med en hel del regler att sätta sig in i. Men lärarna är bra och nu närmar sig också den första längre praktiken som Linda ska göra ombord på Medvind, en restaurangbåt i Sundsvall.
– Det är jättebra att det är så mycket praktik i utbildningen.

Alexander ska göra sin första praktik på WSP i Sundsvall. Hans erfarenhet är att företagen har ett bra förtroende för yrkeshögskolan.