Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Utbildningar

Utbildningar med start hösten 2023

YRKESHÖGSKOLA

Härnösands kommun är ansvarig utbildningsanordnare för Heta Utbildningar yrkeshögskola/YH, som startade 2006 som kvalificerade yrkesutbildningar/KY och 2009 övergick till yrkeshögskola/YH. Härnösand har sedan 1960-talet bedrivit olika former av utbildning inom energiteknik och samlat på sig stor kompetens inom området.

Vi ger utbildningar inom energiteknik och kan erbjuda unika laborationsmöjligheter i vår energitekniska arena/HETA. De olika utbildningsalternativen hittar du i menyn till vänster.

Om du inte har de förkunskaper som efterfrågas, kontakta Vuxenutbildningen i Härnösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UTBILDNINGAR FÖR FÖRETAG

I Härnösands EnergiTekniska Arena/HETA hittar ni laboratorium för både elkraft och förnybara energikällor. I HETA finns bland annat en fullstor reservkraftanläggning med tillhörande infasningsutrustning och en kondensturbin som drivs av ångpannan på hela 4 MW. Allt detta tillgängligt för att skräddarsy helt unika utbildningstillfällen utifrån kundens behov.

I Härnösand har det sedan 1960-talet bedrivits olika former av utbildning inom energiteknik. I lokalerna kring och i HETA har det under åren utbildats allt från Sjöingenjörer och Fartygselektriker till Driftmaskinister och Driftingenjörer.
Nu senast har lokalerna använts när Yrkeshögskolan utbildat tekniker och ingenjörer inom elkraft, fjärrvärme, kyl- och värmepumpar och solenergi. Men även Mittuniversitetet har använt anläggningen när de utbildat Energiingenjörer.

När näringslivet i form av Forsmarks Kraftgrupp började nyttja de unika laborationsmöjligheterna i arenan föddes tanken att bredda verksamheten. Genom att bjuda in fler privata aktörer till HETA för att vidareutbilda och kompetenshöja sin personal, skapas det i Härnösands EnergiTekniska Arena en spännande mix av näringsliv och utbildningsväsen.

I menyn till vänster hittar du pågågende uppdragsutbildningar inom F-gas och förnybar energi