Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Processtekniker med vätgaskompetens

320 YH-poäng (ca 1,5 år), helfart, distans med 6 obligatoriska träffar.
Ansvarig utbildningsanordnare: Lapplands Lärcentra

ANSÖKAN ÄR ÖPPEN TILL 4 AUGUSTI

En tjej håller i en animerad atom

Är du redo att bli en del av lösningen för framtidens energiutmaningar?
Om du har ett intresse för teknik, kemi och hållbar utveckling, då är den nya yrkeshögskoleutbildningen Processtekniker med vätgaskompetens perfekt för dig.

Sverige satsar stort på grön industri. Den nationella satsningen på vätgas som ersättning för konventionella drivmedel i industrin och transportsektorn skapar enorma möjligheter. Denna utbildning placerar dig mitt i kärnan av denna spännande förändring. Du blir en expert på vätgas, ett kraftfullt och rent sätt att transportera energi – som är avgörande för omställningen till förnybar energi.

I utbildningen läser du bland annat processteknik och får kunskaper som industri- och energisektorn efterfrågar. Förutom detta får du djupgående kunskaper inom vätgas, andra explosiva och brännbara gaser samt hur man hanterar dessa på ett säkert sätt. Efter avslutad utbildning kan du jobba inom industri- och energibranschen som drift- och underhållstekniker, processtekniker och processoperatör. En stor del av utbildningen gör du ute hos företag (LIA) där du rustas för arbetslivet och din kommande yrkesroll och får även möjlighet att skapa nätverk!

Utbildningen sker via Lapplands lärcentra i samarbete med kommunerna Ånge, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. Mer information om utbildningen, hur du ansöker och vilka förkunskapskrav du behöver kommer i slutet av januari 2024

Läs mer på Lapplands Lärcentra Länk till annan webbplats.

Behörighetskrav

Utbildningens innehåll

Examensbenämning
Yrkeshögskoleexamen Processtekniker med vätgaskompetens

Sista ansökningsdag

4 augusti

Utbildningsstart

Helfart, startar höstterminen 2024. Träffarna sker på olika orter (utbildningsorterna).

Ansvarig utbildningsanordnare är Lapplands Lärcentra