Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Driftingenjör Elkraft

Är du intresserad av att arbeta inom en expansiv bransch? Energiomställningen i samhället innebär stora investeringar för elbranschen och därmed ökar också behovet av kompetent arbetskraft. Vill du vara med och förnya och underhålla våra elkraftanläggningar? Sök vår utbildning till Driftingenjör elkraft!

Ansökan Öppnar februari 2020


Utbildningsinformation

Sista ansökningsdag: -
Utbildningsstart: Hösten 2020
Utbildningens omfattning: 400 YH-poäng, 2 år
Utbildningsort: Härnösand, Västernorrlands län
Undervisningsform: Distans med 10st obligatoriska fysiska träffar i Härnösand (en fysisk träff kan vara upp till 5 dagar)
Studietakt: Heltid
Undervisningsspråk: Svenska
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet*
Särskilda förkunskaper: Minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper: Elkraftteknik eller Matematik 2

*Behörighetsgivande förutbildning erbjuds till sökande som saknar särskidla förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Här kan du läsa mer om behörighetsgivande förutbildning
Här kan du läsa mer om reell kompetens.
Här kan du läsa mer om och 20%-regeln.

Mer om Driftingenjör Elkraft

I utbildningen ingår en betydande del praktik (Lärande i arbete, LIA) som gör att man får en god chans att knyta viktiga kontakter.

Utbildningen till driftingenjör elkraft ger dig möjligheter att vara med i förnyelsen och ombyggnaden av våra befintliga elnät som just nu pågår. Det finns ett stort behov av nya tekniska lösningar, som Smarta nät, nätkoder och mikroproduktion för att möta de växande kraven. Stora projekt är på gång vilket kräver fler med rätt kompetens.

Du får en bred praktisk och teoretisk kunskap inom elkraftteknik. Du får även den teoretiska kunskap som krävs för att söka auktoriserad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket.

Du får också en god grund för vidareutbildning inom branschen.

InformationsbladPDF

Efter utbildningen

Du kan efter utbildningen arbeta som driftingenjör hos elkraftsbolag, elnätsbolag och på industrier verksamma inom elkraft. Du kan också arbeta som konstruktör, service och underhåll, projektör, planerare eller beredare på industri- och serviceföretag eller nät-/kraftbolag.

Om du inte har de förkunskaper som efterfrågas eller är osäker, kontakta studievägledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se nedan filmer och inspireras, delas av en tidigare studerande och dels av en informationsfilm från Pite Energi.